Editorial - Deniz EVCİK (Archives of Rheumatology, 2009)
Değerli Meslektaşlarım, Sizlere buradan Romatizma Dergisi ile ilişkili yeni gelişmeleri bildirmenin heyecanını duymaktayım. Romatizma Dergimiz bu yıldan itibaren “ Türk Romatoloji Dergisi - Turkish Journal of Rheumatology“ adıyla yayın hayatına devam edecektir. Bu karar dergimizin uluslararası veri tabanlarında yer alması ile birlikte gündeme gelmiş ve TRASD yönetim kurulunca onay görmüştür. Dileğim bundan sonra dergimizin hem kaliteli yayın hem de atıf alma anlamında hak ettiği yere gelebilmesidir. Bu karar beraberinde dergimizin yayın dilinin 2010 yılından itibaren “İngilizce” olması gerekliliğini de gündeme getirmiştir. Bu amaçla dergimize hizmet veren İngilizce danışmanlarımız artmış ve aramıza Corinne Louge Can katılmıştır. Hedefimiz dergimizin hem Türkçe hem de İngilizce olarak ayrı ayrı basılabilmesidir. Ancak bunun gerçekleşmesi için öncelikle ekonomik desteklerin sağlanabilmesi gerekmektedir. Zaman içerisinde bu sorunların üstesinden gelebilmeyi umuyorum. Dergimizin başarısında katkıda bulunan siz değerli okuyucularımız, yazarlarımız, danışman hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gücümüzü bizlere verdiğiniz destekten aldığımızı unutmuyoruz ve devamını diliyoruz. Sizlere her sayıda belirttiğim ve dergimiz için çok önemli olan atıf konusunu yeniden hatırlatmak istiyorum. Siz sevgili yazarlardan ricam uluslararası dergilere gönderdikleri bilimsel makalelerine dergimizin kaynaklar bölümünde yer alabilmesi için arama motorundan (www.trasd.org.tr/ dergi/) konu ile ilişkili yayınlanan makalelerin taranmasıdır. Bu konuda destek ve katkılarınızı bekliyorum. Dergimizin zamanında yayınlanması ve sizlere ulaştırılmasında katkıda bulunan Aves Yayıncılık firmasına da teşekkür ediyorum. Saygılarımla Prof. Dr.Deniz EVCİK Editör